Cap de setmana mogut

Una nova DANA es posa en marxa: ¿quines zones es veuran més afectades?

  • Mario Picazo anuncia aigua «tot i que no arribi per a tothom»

  • Inundacions a Itàlia, ¿podria tenir lloc una cosa semblant a Espanya?

Una nova DANA es posa en marxa: ¿quines zones es veuran més afectades?

eltiempo.es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els pronòstics del cap de setmana coincideixen. Divendres, dissabte i diumenge seran plujosos a nombroses zones d’Espanya, i la situació es podria prolongar la setmana vinent. Un tàlveg d’aire fred donarà lloc a tempestes i una situació inestable a gran part del país. A més, també amenaça una DANA, un fenomen que podria provocar «que s’intensifiquin les precipitacions», segons José Antonio Maldonado, de Meteored.

Aquest minitemporal començarà aquest mateix divendres, quan la inestabilitat s’anirà generalitzant. Les pluges faran acte d’aparició al nord, al sud-est i a les Balears. Fins a vuit províncies estan en alerta groga per precipitacions i fenòmens costaners: Almeria, Granada, Mallorca, Menorca, Girona, Múrcia, Alacant, València i Castelló.

Les temperatures descendiran excepte a Andalusia, Ceuta i Melilla.

Dissabte i diumenge

Dissabte, el mateix. Més inestabilitat, amb xàfecs dispersos a qualsevol part del país, tot i que tindran més probabilitat de precipitacions al nord, al Mediterrani i a Andalusia. Les tempestes podran ser particularment intenses (fins a 20 litres per metre quadrat) a Andalusia, el País Valencià i Catalunya.

Notícies relacionades

Diumenge, el temps continuarà igual que la resta del cap de setmana. Les tempestes continuaran sent altament probables arreu del país, tot i que Andalusia i el País Valencià tenen més paperetes de patir ruixats. 

Les prediccions apunten que la inestabilitat continuarà fins a ben entrada la setmana que ve. Però sembla que serà encara insuficient per pal·liar la sequera.