Pluges

La calamarsa arriba a Barcelona

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l’alerta Inuncat i les precipitacions han afectat diversos punts de Barcelona i Tarragona

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els pronòstics de divendres i del cap de setmana ja anticipaven pluges a gairebé tot Catalunya. I així ha sigut. A primera hora de la tarda una gran tempesta s’ha apoderat de Catalunya i ha incidit amb calamarsa en diversos punts de les comarques del Barcelonès i el Maresme, que han tenyit els seus carrers de blanc.

La calamarsada ha incidit als barris del Clot, Guinardó i el Poblenou, entre d’altres, i ha avançat descarregant a la zona més pròxima al mar de la capital catalana. També ha incidit a la capital del Maresme, Mataró, i a diverses localitats de la comarca fins a última hora de la tarda, quan la tempesta s’ha desplaçat al sud de Catalunya i ha incidit sobretot a la comarca del Baix Camp (Tarragona) i voltants.

Per aquest episodi el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat un avís per intensitat de pluges i temps violent, així mateix Protecció Civil ha activat aquest divendres al matí l’alerta INUNCAT. I la previsió és que les precipitacions segueixin fins a la matinada d’aquest dissabte, quan l’avís finalitzarà.

Davant aquest episodi de pluges intenses, Protecció Civil recomana a la ciutadania extremar les precaucions en els desplaçaments del cap de setmana i en les activitats a l’exterior. Així mateix, es recomana evitar aparcar el vehicle a rieres o punts subterranis inundables i no creuar rius o rieres si baixen amb aigua.

Afectacions del temporal

Entre les estacions amb més precipitacions registrades fins a les 18.15, segons dades del Meteocat, l’Aemet i la xarxa Meteoclimatic, destaquen Sabadell (57 mm), Sant Celoni (47 mm), Castellar del Vallès (35 mm), Girona-aeroport (29 mm), Anglès (24 mm), Sant Salvador de Guardiola (24 mm) i Vallirana (21 mm). Les pluges a la ciutat Barcelona estan tenint un caràcter molt irregular, amb registres compresos entre els 8 mm i els 40 mm.

Així mateix, el riu Tordera, que neix al Montseny, on les precipitacions han sigut copioses, ha experimentat una gran crescuda fins a arribar aquesta tarda als 9,5 metres cúbics per segon (m3/s) a Fogars de la Selva, segons l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Aquest dijous portava 1,4 m3/s. Així mateix, a causa del temporal, la carretera C-61 s’ha hagut de tallar als dos sentits a Vallgorguina per la caiguda d’arbres que han dificultat el trànsit.

Notícies relacionades

La tempesta també ha provocat un gran descens de les temperatures a la zona. Així doncs, el Zoo de Barcelona (que registrava una temperatura de 16,4 graus abans de les pluges) ha descendit fins als 7,4 graus en tan sols una hora.

Cancel·lacions

A Girona ja han cancel·lat el Festival d’Espurnes de Llagostera, que comptava aquest any amb una programació condensada principalment aquest dissabte 13 de maig i en què destacava la presència de Mazoni, ha anunciat la seva suspensió per la previsió de pluja. També s’ha hagut de cancel·lar un espectacle de la Fira del Circ de Catalunya a la ciutat de Reus, que tenien previst per a aquesta tarda.

Temes:

Temps