Previsió meteorològica

Temps de Catalunya avui, dijous 4 de maig de 2023: segueix la calor

Les temperatures en algunes comarques tornaran a rondar els 30 graus

  • Roberto Brasero anticipa el que passarà a partir d’aquest dijous

  • ¿Què és un tàlveg meteorològic?

  • S’acosta un altre canvi de temps

Temps de Catalunya avui, dijous 4 de maig de 2023: segueix la calor

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

Catalunya seguirà aquest dimecres, 3 de maig sota l’estabilitat atmosfèrica més absoluta. Els únics que veuran una cosa semblant a moviment al cel seran els habitants del Pirineu occidental. Les temperatures tornaran a marcar valors estivals a nombroses comarques. Les previsions detecten indicis d’un canvi de temps diumenge.

El cel, serè a la major part de Catalunya, només es veurà afectat pel pas de núvols alts. A més, es formaran núvols d’evolució al litoral i al Pirineu i el Prepirineu occidental. Els núvols baixos tornaran a fer acte de presència al litoral sud. No s’esperen pluges.

Les temperatures seran semblants a la de dimecres, més pròpies de l’estiu que del mes de maig a nombroses zones. Els termòmetres podran arribar a superar els 30 graus a les comarques de Lleida.

Notícies relacionades

El vent podrà bufar amb ratxes fortes a l’interior del terç sud a partir de migdia, i durant el matí al litoral i prelitoral nord.

Canvi de temps a la vista

A partir d’aquest divendres anirà augmentant la inestabilitat. La novetat més important s’apunta per diumenge, quan es preveu un canvi de temps significatiu que podria afectar nombroses comarques de la meitat nord.