Previsió meteorològica

Temps de Catalunya avui, dimecres 2 de maig de 2023: calma total

Nova jornada d’estabilitat, només alterada pel migjorn i els núvols baixos

  • ¿Què és un tàlveg meteorològic?

  • S’acosta un altre canvi de temps

Temps de Catalunya avui, dimecres 2 de maig de 2023: calma total

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Màxima estabilitat a Catalunya aquest dimecres, 3 de maig. L’única alteració que podríem considerar rellevant és l’aparició de núvols baixos en algun sector del litoral. L’ambient continuarà sent molt suau.

Els núvols baixos es mantindran al litoral sud fins al migdia i al final del dia s’estendran per la costa i el prelitoral sud. A més, durant la jornada arribaran núvols alts i baixos i a la muntanya veuran núvols d’evolució diürna.

Malgrat que la matinada ha sigut fresqueta, s’espera que les màximes siguin semblants o una mica més altes que les d’ahir, quan es van rondar els 30 graus en diferents punts.

Notícies relacionades

El migjorn (que mantindrà l’ambient més fresc al litoral) bufarà amb ratxes fortes al nord del cap de Creus. A l’acabar el matí, el vent també serà fort a les comarques del sud i al litoral i prelitoral nord.

Durant els pròxims dies pujaran progressivament els termòmetres i augmentaran els núvols, que podrien ocasionar algunes pluges dissabte. Alguns model auguren un canvi de temps a partir de diumenge.