Previsió meteorològica

Temps de Catalunya avui, dilluns 1 de maig de 2023: això no s’ha acabat

La Generalitat manté al nord-est els avisos per intensitat en les precipitacions

  • Aquest és el temps previst per a la primera setmana de maig

  • ¿Plourà i farà tanta calor al maig?

Temps de Catalunya avui, dilluns 1 de maig de 2023: això no s’ha acabat

Zowy Voeten

2
Es llegeix en minuts

Després de les tempestes de dissabte i de diumenge amb què s’ha acomiadat el mes d’abril, les pluges es resisteixen a deixar Catalunya aquest dilluns, 1 de maig. Cauran precipitacions durant pràcticament tot el dia, tot i que no serà amb la intensitat de les del cap de setmana. Tot apunta que no tornarem a veure caure aigua la resta de la setmana.

El cel estarà bastant serè fins a mig matí, a excepció del quadrant nord-est i punts del litoral i la Catalunya Central, on veurem núvols baixos. Al final del matí apareixeran masses ennuvolades a la resta de la meitat est i en zones del prelitoral central.

Fins a primeres hores del matí, hi haurà precipitacions en punts del litoral i prelitoral central i el sud de la Costa Brava. A partir d’aquell moment i fins a mitja tarda es formaran xàfecs al centre de la costa i el prelitoral, així com a l’interior de les comarques occidentals. Podran ser precipitacions fortes en alguns punts i acompanyades de tempesta o calamarsa. La Generalitat manté avisos per intensitat de pluges a diverses comarques de l’est.

La cota de neu pujarà dels 1.800 als 2.000 metres.

Les temperatures baixaran considerablement. On més es notarà el descens tèrmic serà a les comarques de la Costa Daurada.

Es formaran bancs de boira o boirina en punts de l’interior del nord-est i la Catalunya Central.

Notícies relacionades

Hi haurà ratxes fortes de vent a l’extrem sud de la costa i al nord del cap de Creus.

Les pluges acabaran dimarts i els termòmetres remuntaran de nou. Les temperatures tocaran sostre entre dimecres i dijous.