¿Primavera tòrrida?

La predicció del temps per a final d’abril que espanta: «Després dels ruixats, a partir de dilluns...»

  • Els meteoròlegs llancen un seriós avís sobre el juny, el juliol i l’agost

  • ¿Quin temps farà per Sant Jordi?

La predicció del temps per a final d’abril que espanta: «Després dels ruixats, a partir de dilluns...»

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En l’última meitat d’aquesta setmana de mitjans d’abril tindrem una breu incursió en el que podria considerar-se la normalitat primaveral. Xàfecs i tempestes que començaran a veure’s dijous i que s’intensificaran el cap de setmana amb l’arribada d’un front més intens. Diumenge, dia de Sant Jordi, s’esperen pluges a diverses zones de Catalunya. No suposarà cap panacea per a l’alarmant sequera, però sí un alleujament. Però serà molt breu.

Els models predictius a mitjà termini apunten la possibilitat que les pluges i ruixats primaverals donin pas a un episodi de calor amb registres impropis del mes d’abril i més habituals en plena canícula. Si es confirmen aquests pronòstics, ens trobaríem davant un episodi de calor històrica en aquest punt de l’any. «Bastant preocupant»

episodi de calor amb registres impropis del mes d’abrilhistòrica en aquest punt de l’any. «Bastant preocupant»«Els mapes dibuixen una situació excepcional a partir de dilluns vinent després dels ruixats», com recorda el meteoròleg de Meteored Samuel Biener. Segons els vaticinis, una massa d’aire molt càlid associada a una potent cresta anticiclònica avançaria sobre la Península i els arxipèlags. «Un panorama bastant preocupant per a l’època», sentencia Biener.

Si es compleixen aquests pronòstics, la temperatura a 1.500 metres d’altitud seria de 12 a 14 ºC per sobre del que seria normal.

Notícies relacionades

Els models utilitzats per Meteored apunten la possibilitat que la vall del Guadalquivir podria acostar-se localment als 40 ºC a mitjans de la setmana que ve, mentre que en altres capitals del centre i sud de l’Estat rondarien o superarien els 35º. Fins i tot al litoral cantàbric passarien dels 30º.

El pic de calor es produiria entre dimecres i divendres.