Previsió meteorològica

La calor s’acomiadarà el cap de setmana de Catalunya amb magnificència: xàfecs i tempestes

Espanya viu un nou episodi de calor extrema

L’avís de Mario Picazo sobre el que passarà divendres al migdia

La calor s’acomiadarà el cap de setmana de Catalunya amb magnificència: xàfecs i tempestes

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Catalunya (com està passant en bona part de la resta d’Espanya) experimentarà a partir d’aquest dijous un episodi d’altes temperatures insòlit en un mes d’abril. Un front d’aire procedent del nord de l’Àfrica, el més càlid registrat a l’abril des del 1980, provocarà (de fet ja ho està fent), un increment molt notable de les temperatures.

Localitats del sud d’Espanya, especialment a la vall del Guadalquivir, s’han posat aquests dies molt a prop dels 40 graus. Fa diversos dies consecutius que zones de Còrdova baten rècords de temperatura primaverals.

I Catalunya no és menys. Durant aquesta setmana, localitats de les comarques de les Terres de l’Ebre han superat sense problemes els 30 graus. Les comarques de l’interior registraran temperatures rècord per a aquestes altures de la primavera. Però hi haurà una destacada excepció. El vent procedent del mar suavitzarà les temperatures a les localitats costaneres (entre elles Barcelona), que es lliuraran del pitjor d’aquesta escomesa tèrmica.

¿I quan acabarà la ‘calorada’?

Notícies relacionades

Les previsions apunten que el mateix dissabte, en ple moment àlgid de la calor, ja es podran registrar precipitacions en comarques del nord de Catalunya. Però l’arribada d’un front d’aire fred diumenge cobrirà de núvols pràcticament totes les comarques i portarà nombroses pluges, moltes de les quals vindran acompanyades de tempesta. La situació es repetirà dilluns, 1 de maig, dia festiu.

La setmana començarà doncs amb una normalització de les temperatures per a l’època de l’any i unes pluges que pal·liaran molt poquet el problema de la sequera.