Previsió meteorològica

L’última predicció de Jorge Rey amb un seriós avís sobre la falta de pluges: «venen turbulències»

  • La reflexió de Mario Picazo: els dos fenòmens que ens haurien de fer pensar abans de l’estiu

  • L’Aemet avisa: arriben pluges amb un important ‘però’

L’última predicció de Jorge Rey amb un seriós avís sobre la falta de pluges: «venen turbulències»

Joan Puig

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A Jorge Rey, el meteoròleg que fa dos hiverns va vaticinar l’arribada de la borrasca ‘Filomena’ i el ‘profeta’ del mètode tradicional predictiu conegut com les Cabañuelas, li agrada recórrer als refranys per descobrir estats meteorològics.

En el seu últim vídeo, el jove meteoròleg rescata aquest proverbi: «‘Cuando abril truena, noticia buena’». I ho fa per explicar la desoladora situació de falta de pluges que pateix bona part de la península Ibèrica.

Rey qualifica de «preocupant» la situació, però sembla que veu llum al final del túnel: «Cordin-se el cinturó, perquè venen turbulències», assegura.

El burgalès recull en les seves previsions el que passarà a partir d’aquest dimecres, amb l’arribada d’un front que portarà pluges, neu i descens de les temperatures. «Treguin la rebeca», reclama al recordar que hi pot haver poblacions que voregin els zero graus.

Notícies relacionades

Però la cosa va més enllà. Rey recorre a dos models meteorològics (el nord-americà GFS i el britànic UKMO) per permetre’s aventurar que la segona meitat d’abril ens portarà més precipitacions gràcies a les pertorbacions que arribaran des de l’Atlàntic.

A veure si ho encerta.

Temes:

Pluges Primavera