Previsió

Arriba un canvi de temps fugaç. ¿Plourà a Barcelona?

  • Mario Picazo insisteix en el fenomen temut que va agafant forma

  • ¿Quan plourà? L’Aemet obre la porta a l’esperança

Arriba un canvi de temps fugaç. ¿Plourà a Barcelona?

Alfons Puertas / Observatori Fabra

1
Es llegeix en minuts

Després d’un mes de març desolador, amb falta de pluges i temperatures altes per sobre de la mitjana d’aquesta època de l’any, l’abril no fa millor pinta. Les dues primeres setmanes del mes han sigut plàcides, amb ambients primaverals molt suaus i en algunes zones d’Espanya gairebé estivals, i, sobretot, falta de precipitacions intenses i extenses.

Qualsevol notícia sobre l’arribada de pluges és molt ben rebuda, i sembla que aquesta setmana tindrem canvis. Aquest dimecres s’aproximarà a Catalunya a través del Pirineu un sistema frontal que creuarà Catalunya d’oest a est, segons les previsions a mitjà termini de l’ECMWF (el model predictiu europeu). Aquest sistema frontal portarà moltes pluges al continent europeu, però a nosaltres només ens vorejarà. Portarà pluges a partir de la tarda a la cadena pirinenca, que podran ser en forma de neu a partir dels mil metres d’altura.

Dijous, la pertorbació deixarà un important descens de les temperatures (s’espera una davallada tèrmica d’uns 10 graus a zones del Pirineu) i noves precipitacions a les comarques del nord-est de Catalunya. A la resta de comarques, els termòmetres baixaran a valors normals a mitjans d’abril i, en alguns moments, se situaran per sota de la mitjana.

Xàfecs a l’àrea de BCN

Notícies relacionades

Alguns models predictius apunten que els xàfecs s’acostaran molt a l’àrea metropolitana de Barcelona. No falten els que asseguren que la capital catalana podria veure algun xàfec fugaç el mateix dijous. En qualsevol cas, la pluja és més probable a les zones situades més al nord.

I aquí acabarà tot. Divendres, podrem continuar veient alguna precipitació a les comarques pirinenques, però poca cosa més. Les temperatures remuntaran ràpidament i el cap de setmana es tornaran a situar en valors molt superiors als habituals. El sol guanyarà protagonisme.