Màximes de 30 ºC

«Temperatures pròpies de juny» a final de març: la calor sufocant torna la setmana que ve

A partir de dimarts s’inicia un repunt sostingut dels termòmetres que portarà a registrar temperatures d’entre 10 ºC i 15 ºC per sobre de la mitjana per a aquestes dates.

«Temperatures pròpies de juny» a final de març: la calor sufocant torna la setmana que ve

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

¿Una Setmana Santa càlida? Així ho veuen els meteoròlegs

L’inici de la primavera ja ens ha ofert els primers dies de temperatures càlides que, tot i així, no serà res comparat amb l’episodi de calor que ens espera a mitjans de la setmana que ve. Un repunt dels termòmetres que durant tres jornades ens traslladarà a «temperatures pròpies de juny», tal com ha explicado l’Aemet en el seu pronòstic per als pròxims dies.

Segons detalla l’agència meteorològica estatal, la temperatura mitjana, que és la mitjana de la màxima i la mínima, prevista entre dimarts 28 i dijous 30, ens deixarà «valors molt inusuals pel seu caràcter càlid per a l’època».

Seran registres diürns entre els 10 ºC i els 15 ºC per sobre de la mitjana a la vall del Guadalquivir, la de l’Ebre, l’Altiplà Central, el Pirineu i la Catalunya interior i nord-occidental. Així, al vessant est i sud es podria arribar perfectament a registres superiors als 30 ºC.

Notícies relacionades

El repunt dels termòmetres començarà a partir de dimarts, després d’un dilluns de descens tèrmic moderat. Els dies de pic màxim de les temperatures es donaran entre dimecres i divendres, i ja dissabte s’iniciarà un brusc descens que tornaria a situar la temperatura en rangs més habituals per a aquestes dates.

Aquesta combinació d’altes temperatures i dramàtica falta de pluges està provocant una sequera i un caldo de cultiu perquè els incendis es puguin iniciar i propagar amb summa facilitat. Segons explica l’Aemet, malgrat estar encara molt lluny de l’estiu, el risc d’incendis «ja arriba a valors molt alts o extrems a determinades zones del país».