Canvi d’estació

La predicció de Mario Picazo per a la primavera 2023: «Arriba amb...»

  • Així serà la primavera a Catalunya

  • ¿Plourà aquesta primavera?

La predicció de Mario Picazo per a la primavera 2023: «Arriba amb...»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns, 20 de març, arriba la primavera astronòmica. El meteoròleg Mario Picazo apunta a eltiempo.es les tendències d’aquest canvi d’estació. De moment, «amb temps estable a la majoria de les comunitats», tot i que la pluja podrà aparèixer a Galícia i les Canàries. Aquesta setmana les màximes podran arribar als 25 graus al sud, augura Picazo. «Arriba amb poca pluja i temperatures suaus», resumeix Picazo.

«De moment, sembla que els primers dies de l’estació florida la dinàmica atmosfèrica arriba marcada per un bloqueig anticiclònic i per un corrent en jet polarsituat més al nord d’Europa. Hi discorreran borrasques, fronts i en general masses d’aire més fredes», descriu Picazo. Això farà que, malgrat la necessitat de pluja per combatre la sequera, les precipitacions es limitin a l’oest de Galícia i, de manera encara més aïllada, a Castella i Lleó, el Cantàbric i el Pirineu. També s’esperen algunes precipitacions a les Illes Canàries i puntualment en altres zones de l’interior peninsular.

Temperatures per sobre de la mitjana

Notícies relacionades

Segons Picazo, les temperatures estaran «per sobre de la mitjana a moltes zones d’Espanya. En algunes regions del sud s’esperen màximes que fins i tot se situaran entre els 25 ºC i els 30 ºC».

La configuració d’anticiclons i borrasques farà que la situació sigui favorable a l’aparició de calitja. «Primer a les Canàries i després a la Península, Ceuta i Melilla.