Previsió meteorològica

La desconcertant predicció del temps de l’Aemet per a aquesta setmana: «Segons els dies»

  • El temps a Espanya entra en una muntanya russa

  • Mario Picazo ja sap què passa aquest cap de setmana

La desconcertant predicció del temps de l’Aemet per a aquesta setmana: «Segons els dies»

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Fa dies que els meteoròlegs adverteixen que la primavera meteorològica (l’astronòmica encara no ha començat) es caracteritza per ser una època de contrastos. Els canvis sobtats de temperatura són habituals en aquestes dates, tot i que en puguin desconcertar més d’un.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) també ha sentit la necessitat d’advertir d’aquest caràcter variable, que marcarà la present setmana. «Aquesta setmana esperem pujades i baixades brusques de les temperatures segons els dies», manifesta l’Aemet en un recent fil de Twitter.

Notícies relacionades

«Quan baixin, l’ambient serà propi de l’època (una mica més fred al nord-oest); en la pujades, més càlid del normal», continua. «Aquests canvis de temperatura són habituals a la primavera», remata.

¿I la pluja?

Segons l’Aemet, la primera meitat de la setmana tindrà poques pluges, «restringides a l’extrem nord». A partir de dijous i sobretot el divendres –vaticina–, el pas d’un front deixarà precipitacions en els terços nord i oest sobretot, tot i que podran estendre’s, de manera més aïllada, a altres zones».