Predicció

Els meteoròlegs avisen que ja hi ha data per a la calor intensa

Els meteoròlegs avisen que ja hi ha data per a la calor intensa

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fins ara gairebé no s’ha notat l’entrada a la primavera meteorològica. El canvi d’estació va coincidir amb l’últim espeternec hivernal, que es va traduir en la irrupció d’una massa d’aire gèlid atreta per l’acció de la borrasca ‘Juliette’ i el bloc anticiclònic a l’Atlàntic.

Ha arribat el moment que la primavera es deixi notar amb un ambient humit i, sobretot, més càlid.

Segons diferents organismes meteorològics, la setmana començarà aquest dilluns, 6 de març, amb pluges a la meitat oest peninsular que s’estendran després per la resta de la Península. Però aquest front arribarà molt desgastat a l’est peninsular. Per exemple, a Catalunya provocarà poca cosa més que un increment de la nuvolositat.

Notícies relacionades

Dimeces i dijous seran els dies més plujosos a Espanya, sobretot a Galícia, Astúries, Cantàbria, el País Basc, la Rioja, Navarra, Castella i Lleó i el nord d’Extremadura.

Calor de veritat

I, a més de la pluja a la meitat occidental, l’altra protagonista de la setmana meteorològica serà la calor. Els primers episodis de calor intensa, coincideixen els diferents organismes meteorològics, es donaran al sud-est peninsular. Els termòmetres podrien arribar als 30 graus a mitjans de la setmana a l’interior de València i Múrcia. També pujaran clarament els termòmetres al sud d’Extremadura, a zones d’Andalusia, al curs mitjà i baix del riu Ebre, a punts de Catalunya i a les Canàries.