A la natura

Jorge Rey, el noi que va predir el ‘Filomena’, revela el truc per saber si nevarà

Jorge Rey, el noi que va predir el ‘Filomena’, revela el truc per saber si nevarà
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

No ha sigut ni de bon tros l’únic que va predir les nevades que s’han donat a bona part d’Espanya al llarg d’aquesta setmana. Ho van avisar les agències públiques de meteorologia i també els meteoròlegs aficionats i oficiosos. Aquest ha sigut el cas de Jorge Rey, el jove burgalès que va saltar a la fama al predir amb una exactitud sorprenent l’arribada de la borrasca ‘Filomena’. I ho va fer mitjançant un sistema de predicció alternatiu i tradicional: les ‘cabañuelas’.

Ara, quan les neus semblen haver passat ja i la borrasca ‘Juliette’ s’ha desplaçat al Mediterrani oriental, Rey ha compartir a les xarxes un dels seus trucs per poder predir l’arribada de la neu.

El missatge dels mosquits

Notícies relacionades

Rey assegura que el mètode de les ‘cabañuelas’ li ha servit per predir l’arribada de la neu, però també té altres asos a la màniga. Un d’aquests en pot sorprendre més d’un: els insectes. En un vídeo de Youtube, el jove meteoròleg parla dels «bancs de mosquits» amb els quals topes al bosc («de vegades te’ls empasses»). Aquests insectes revelen «canvis imminents i importants en el temps».

Un altre dels ‘truquis’ de Rey té a veure amb el sol, però l’ajorna per a una altra entrega.

Temes:

Neu