Predicció

Adeu a la borrasca ‘Juliette’: l’Aemet posa data al final de la neu i el fred intens

El temporal hivernal anirà perdent força en els pròxims dies

  • Aquests són els efectes de la borrasca ‘Juliette’

  • Aemet: aquestes són les zones en «perill extrem»

Adeu a la borrasca ‘Juliette’: l’Aemet posa data al final de la neu i el fred intens

ISAAC BUJ/EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts

El febrer s’està acomiadant en gran des del punt de vista meteorològic. La principal causant de la inestabilitat que està patint bona part de la península Ibèrica és la borrasca mediterrània ‘Juliette’, que està causant un fort temporal de pluja, neu i vent i que està originant nevades rècord a les Balears.

La borrasca també ha desencadenat nevades a cotes baixes a Catalunya des de diumenge. Es preveu que aquest dimarts, 28 de febrer, continuïn les precipitacions i el temporal marítim a bona part del litoral català. El mal estat del mar serà especialment delicat a l’arxipèlag balear.

Notícies relacionades

La previsió apunta que, a mesura que avanci la setmana, el temporal s’anirà debilitant i ‘Juliette’ s’anirà desplaçant cap a Itàlia.

¿Fins quan?

No obstant, encara haurem d’esperar una mica més. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) va assegurar en un comunicat emès dilluns que «és probable que aquest episodi de baixes temperatures comenci a remetre dijous, 2 de març, i també cessaran les precipitacions». L’Aemet allarga una mica més les temperatures per sota de la mitjana i augura que continuaran fins al cap de setmana.