Febrer hivernal

¿On nevarà aquesta setmana? S’espera gairebé un metre de neu en aquestes zones

  • Torna el fred a Barcelona i Catalunya

  • ¿Quan plourà a Barcelona?

¿On nevarà aquesta setmana? S’espera gairebé un metre de neu en aquestes zones

Europa Press / Rafael Bastante

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El febrer enfila el seu tram final, i també s’acomiada el bon temps causat per l’anticicló. S’acosten dies amb descens de les temperatures i abundants precipitacions, algunes en forma de neu.

La pluja, el fred i la neu irrompran quan desaparegui la calitja dels últims enclavaments on s’ha deixat veure. Veurem pluja de fang abans de la neu.

El punt d’inflexió d’aquest nou episodi d’hivern rigorós es produirà a partir de la tarda del dimecres 22. Serà llavors quan irromprà una massa d’aire fred procedent del nord d’Europa. El dijous 23 té tots els números per convertir-se en el més humit de la setmana, amb pluges generalitzades a la meitat nord de la península.

Sobtada davallada tèrmica

Aquell dia, el descens tèrmic serà brusc i important. Els termòmetres cauran de cop 15 graus en algunes zones del nord. I es quedaran en aquests registres durant diversos dies.

Aquesta entrada d’aire fred farà que moltes de les precipitacions siguin en forma de neu a nombroses zones del nord. Podria nevar fins i tot en cotes relativament baixes: 500-600 metres.

Notícies relacionades

Tot i que encara sembla massa d’hora per precisar quant nevarà, és probable que sigui a la serralada Cantàbrica on s’acumularan els gruixos més importants. Es podrien registrar entre 50 i 80 centímetres de neu nova. En altres zones de muntanya del nord es preveuen més de 40 centímetres.

També són probables nevades en cotes d’uns 500 metres en àmplies zones del nord, entre les quals capitals com Lleó, Sòria, Segòvia, Vitòria-Gasteiz i Valladolid.