Previsió meteorològica

Temps a Catalunya, avui dissabte 4 de febrer del 2023: disfrutant dels últims dies plàcids

A partir de dilluns hi haurà un canvi brusc de temps amb l’arribada d’un front fred que vindrà acompanyat de pluja i neu

  • Atents al fred que ve

  • L’Aemet prediu com podria ser el febrer

  • Vòrtex polar: què és i cinc claus per entendre el fenomen

Temps a Catalunya, avui dissabte 4 de febrer del 2023: disfrutant dels últims dies plàcids

EPC

1
Es llegeix en minuts

Els dies de domini anticiclònic, que ens estan permetent disfrutar de dies assolellats i temperatures per sobre de la mitjana per a aquestes dates, arriben a la fi els pròxims dies i tocarà preparar-se per a un canvi brusc del temps de cara a dilluns.

Així, Catalunya tornarà a perpetuar-se tant aquest dissabte, 4 de febrer, com diumenge, en aquesta situació de serenitat en el cel i de termòmetres suaus en les hores centrals del dia i de fred moderat quan cau la nit.

Només es tacarà una mica el cel quan fins a primera hora de la tarda creuï algun núvol alt i prim per l’est del territori.

Quant als termòmetres, tant la temperatura mínima com la màxima, serà igual o lleugerament superior a la del dia anterior.

Notícies relacionades

Ja de cara a la setmana que ve és quan començarem a afrontar un nou episodi de fred rigorós amb un descens molt acusat dels termòmetres i l’arribada de les tan necessàries precipitacions.

La inestabilitat serà la tònica des de dilluns i més enllà de la primera meitat de la setmana, amb possibilitat de pluges a qualsevol punt del territori i neu en cotes mitjanes encara sense descartar que poden arribar a cotes més baixes.