Meteorologia

Les temperatures comencen la remuntada a Barcelona amb l’arribada d’un anticicló després d’un final de gener gèlid

Les temperatures comencen la remuntada a Barcelona amb l’arribada d’un anticicló després d’un final de gener gèlid

Alfons Puertas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El mes de febrer ha començat amb cels pocs ennuvolats, absència de precipitacions arreu del país i amb un progressiu ascens de les temperatures, després d’un mes de gener la primera quinzena del qual va ser clarament més càlida del normal i una segona amb ambient molt fred i temperatures per sota de la mitjana, segons ha informat el portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia, Rubén del Campo.

Aquests primers dies de febrer, la influència de les altes pressions ha seguit present, amb cels pocs ennuvolats, absència gairebé total de precipitacions. L’ascens de temperatures serà progressiu almenys fins dissabte.

La presència de l’anticicló a Barcelona i l’acumulació d’aerosols i contaminants en capes baixes ja s’ha fet aquesta tarda evident a la costa central de Catalunya

Notícies relacionades

Durant divendres, el pronòstic apunta que durant el dia, hi haurà una pujada clara de les temperatures: en bona part del país passaran de 10 graus centígrads a les hores centrals del dia, i fins i tot arribaran a 18 graus o més en punts del Mediterrani.

Per al dissabte 4 la situació serà similar amb cel poc ennuvolat. Durant el dia, l’ambient serà més temperat i ciutats com Barcelona, Tarragona o Sevilla podran superar els 20 graus.