Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui, diumenge 1 de gener del 2023: inici d’any amb canvi de tendència

Temperatures en lleuger descens i augment de la nuvolositat seran la tònica aquests primers dies

  • ¿Què està passant amb les temperatures per Nadal?

  • ¿Què és l’‘efecte föhn’?

Temps de Catalunya, avui, diumenge 1 de gener del 2023: inici d’any amb canvi de tendència

Enric Foncuberta

1
Es llegeix en minuts

Catalunya entra en el 2023 amb un lleuger descens de les temperatures que marca la tendència dels pròxims dies: sortir d’aquesta pseudoprimavera per acostar-se progressivament a registres més habituals d’un hivern d’abric i bufanda, però sense un ambient especialment gèlid, ja que els models indiquen que ens situarem entre 1 i 3 graus per sobre de la mitjana de temperatura per a aquestes dates.

Aquest diumenge, 1 de gener, estarà marcat pel cel espaiós o poc ennuvolat per núvols alts. A la tarda apareixeran núvols tipus alt i mig i el cel quedarà tapat, sobretot al terç sud, on la nuvolositat serà més abundant.

D’altra banda, fins a primera hora hi haurà alguns estrats baixos en punts de la depressió Central, sobretot al Pla de Lleida i a la vall de l’Ebre. Independentment, es formaran alguns núvols baixos al litoral.

Notícies relacionades

La temperatura, com ja havíem comentat, serà lleugerament més baixa, sobretot la màxima al litoral i al prelitoral, on el descens serà moderat. Al matí tindrem un nou episodi d’inversió tèrmica en zones de muntanya.

De cara a l’inici de setmana, augmentarà la nuvolositat i descendiran els termòmetres, almenys dilluns, dia en què no es descarten alguns xàfecs als Pirineus i als Prepirineus occidentals, fins dimecres.