Previsió meteorològica

Temps a Catalunya, avui, dimarts 27 de desembre del 2022: menys calor

La boira continuarà present a diverses comarques

  • ¿Què està passant amb les temperatures per Nadal?

  • ¿Què és l’‘efecte föhn’?

Temps a Catalunya, avui, dimarts 27 de desembre del 2022: menys calor

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Després d’haver batut per tercer dia consecutiu uns quants rècords de temperatura en aquesta època de l’any, Catalunya tindrà aquest dimarts, 27 de desembre, un temps més ‘normal’. Els termòmetres baixaran una mica i veurem boires o boirines a diverses comarques.

El cel es mantindrà ras en general. Fins a primera hora de la tarda hi haurà estrats baixos a les comarques de Ponent i a l’interior de la vall de l’Ebre. Els núvols baixos també es veuran en trams de la costa. La boira pot ser persistent en aquestes zones durant tota la jornada.

Les temperatures mínimes i màximes seran més baixes. Els termòmetres no arribaran avui tan fàcilment als 20 graus en el tram central de la jornada. També hi haurà inversió tèrmica (més calor en cotes altes que en valls) durant el matí.

Notícies relacionades

El vent bufarà amb força moderada en trams del litoral, especialment al nord de Barcelona i el sud de Girona.

Pocs canvis a la vista. Dimecres pujaran una miqueta les temperatures, però la tendència general serà la del descens dels termòmetres, sempre mantenint els registres superiors a l’habitual en aquesta època de l’any. L’últim dia de l’any tornaran a pujar les temperatures.