Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui, dijous 8 de desembre de 2022: no us oblideu el paraigua

La inestabilitat continuarà divendres i dissabte al matí

  • ¿Quin temps farà a Barcelona pel pont del desembre?

  • Barcelona registra el novembre més càlid en 100 anys

Temps de Catalunya, avui, dijous 8 de desembre de 2022: no us oblideu el paraigua

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

2
Es llegeix en minuts

Catalunya patirà aquest dijous, 8 de desembre, els efectes d’un front càlid que creuarà ràpidament tot el territori i deixarà pluges a nombroses comarques. No s’esperen quantitats importants, però és recomanable no oblidar-se el paraigua. Les precipitacions arribaran a partir del migdia a l’àrea metropolitana de Barcelona.

El cel ha quedat tapat ràpidament durant la matinada. És llavors quan ha plogut al mar, sense arribar a afectar poblacions del litoral. A partir del matí s’esperen pluges, provocades pel front que creuarà Catalunya des del sud-oest fins al nord-est. Les precipitacions acabaran concentrades al nord-oest i en punts del litoral. Les pluges només provocaran quantitats abundants d’aigua al vessant sud del Pirineu, el Prepirineu occidental i punts del litoral.

La cota de neu pujarà dels 1.800 als 2.000 metres al Pirineu occidental i als 2.200 metres a l’oriental. En algunes valls del vessant sud del Pirineu, podria nevar a 1.600 metres. Per sobre dels 2.200 metres s’acumularan més de 30 centímetres de neu nova, especialment al Pirineu occidental.

Les temperatures mínimes i màximes baixaran molt poc, a excepció de les comarques de Ponent, on pujaran.

Notícies relacionades

El vent bufarà amb ratxes fortes als cims de la serra prelitoral i del Pirineu. Al nord de la costa, també es registrarà alguna ratxa forta.

Divendres seguirà la inestabilitat en bona part de Catalunya, amb pluges en diverses comarques. La cota de neu baixarà als 1.700 metres. Dissabte al matí també podrà ploure en qualsevol part del territori. A partir de llavors el cel s’anirà obrint, tot i que cauran els termòmetres.