Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui, dimarts 28 de novembre de 2022: toca tapar-se

  • Mario Picazo anticipa què passarà al desembre

  • L’Aemet no descarta una onada de fred per una possible «ruptura del vòrtex polar»

Temps de Catalunya, avui, dimarts 28 de novembre de 2022: toca tapar-se

ACN / LA MOLINA

2
Es llegeix en minuts

Catalunya inicia aquest dimarts, 29 de novembre, uns dies marcats per l’estabilitat, però, sobretot, per les baixes temperatures, molt inferiors a l’habitual en aquesta època de l’any. Toca, doncs, sortir de casa ben abrigat. Divendres s’acosta un canvi de temps, amb probabilitat de pluja a la majoria de comarques.

El cel estarà serè a gairebé tot el territori, a excepció del terç nord de Catalunya, i els núvols baixos habituals a la costa i el prelitoral. Les precipitacions es concentraran al vessant nord del Pirineu. La cota de neu se situarà als 1.200 metres. La Generalitat manté els avisos per neu a la Vall d’Aran, on podrien acumular-se gruixos de 20 centímetres per sobre dels 1.300 metres. A més de la neu en aquesta zona, podria ploure en altres punts del Pirineu, el Prepirineu i comarques del nord-est. Res especialment important.

Les temperatures, com apuntàvem, inicien un descens que serà cada vegada més marcat, a mesura que avanci la setmana.

Notícies relacionades

S’esperen ratxes fortes o molt fortes de vent a les Terres de l’Ebre. La tramuntana també serà intensa al nord de la Costa Brava. També continuen vigents avisos de perill per vent fins aquest migdia.

Els mapes de previsió a mitjà termini mostren clarament com els termòmetres seguiran implacables el seu descens durant la resta de la setmana. Divendres, a més, es preveu un important canvi de temps que portarà més pluges. Veurem fins quan.