Continua la xafogor

¿Fins quan durarà la calor a Barcelona aquesta tardor?

  • Aemet: punt d’inflexió en el temps a Espanya

  • Arriba el pic de calor de l’‘estiuet’ tardoral

Nens en una castanyada popular a la Verneda, per Tots Sants del 2005.

Nens en una castanyada popular a la Verneda, per Tots Sants del 2005. / ARXIU / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

Tot i que s’espera que aquest dimecres, 19 d’octubre, Catalunya passi el pic de les altes temperatures d’aquest ‘estiuet’ de tardor, les previsions meteorològiques no entreveuen el final de la calor ni a curt ni a mitjà termini ni a Barcelona ni en altres comarques catalanes.

Notícies relacionades

Les temperatures a l’àrea de Barcelona continuaran a curt termini rondant màximes d’uns 25 graus i la humitat incrementarà la sensació de xafogor i les nits seran tropicals (amb mínimes superiors als 20 graus). Tot i que aquest dijous i aquest divendres augmentarà la nuvolositat, no s’espera un canvi significatiu als termòmetres. La presència de pols sahariana en suspensió a l’atmosfera reforçarà la sensació d’aclaparament.

¿I el novembre?

Els diferents models de previsió meteorològica coincideixen a no apreciar quan començaran a baixar les temperatures d’una manera decidida. I el panorama que s’entreveu per al novembre és també descoratjador. El mes vinent apunta a ser com l’octubre, amb temperatures per sobre de les habituals en aquesta època de l’any. Com a consol, els models coincideixen que serà més plujós.