Predicció meteorològica

Temps a Catalunya avui, dimecres 28 de setembre: caloreta general i tempestes a les comarques de Girona

Dijous arribarà otrohttps://www.elperiodico.com/es/tiempo/20220927/tendremos-estiuet-san-miguel-2022-otrohttps://www.elperiodico.com/es/tiempo/20220927/tendremos-veranillo-san-miguel-2022-75937960bio de temps que portarà més xàfecs

2
Es llegeix en minuts

Abans de l’esperat canvi de temps previst per aquest dijous, Catalunya tindrà aquest dimecres 28 de setembre un dia de transició. Farà bon temps a la majoria de comarques, a excepció de les del nord-est, on s’esperen precipitacions intenses i tempestuoses. A la resta, es disfrutarà d’un relatiu estiuet.

Després d’un matí amb cel majoritàriament serè, a partir del migdia creixeran núvols en punts del Pirineu i el Prepirineu i al quadrant nord-est.

De matinada s’han registrat pluges relativament intenses al litoral central, especialment en punts del Maresme.

Els xàfecs s’estendran durant la tarda al Pirineu i el Prepirineu i, sobretot, en punts de les comarques del nord-est de Girona. Aniran sovint acompanyats de tempesta i localment de calamarsa. És possible que en algunes zones les pluges siguin intenses. La Generalitat ha activat avisos per intensitat de les precipitacions en aquestes zones.

La cota de neu se situarà entorn dels 2.400 metres.

Les temperatures mínimes i màximes pujaran, especialment a les comarques orientals. S’espera que en ciutats com Barcelona es registri un ambient semiestiuenc.

Notícies relacionades

El vent bufarà amb ratxes molt fortes (més de 70 km/h) al sud de Catalunya i a cotes altes del Pirineu.

Dijous arribarà l’anunciat canvi de temps, amb una intensificació dels xàfecs (sobretot al nord) i un marcat descens de les temperatures. Divendres continuarà plovent en punts del nord-est i tornaran a remuntar els termòmetres.