Arriba la tardor

Temps a Catalunya avui, divendres 23 de setembre: el canvi de temps portarà pluges aquesta tarda

Avisos per precipitacions intenses fins dissabte al matí a diverses zones, incloent-hi Barcelona

De matinada hi ha hagut pluges intenses a les comarques del sud

  • ¿Quin temps farà a Barcelona durant les Festes de la Mercè?

Temps a Catalunya avui, divendres 23 de setembre: el canvi de temps portarà pluges aquesta tarda

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts

Arriba la tardor acompanyada d’un contundent canvi de temps. Catalunya tindrà aquest divendres, 23 de setembre, un digne inici de l’estació, especialment a partir de la tarda, amb pluges que es preveuen intenses en algunes comarques pròximes al litoral central, on la Generalitat ha activat avisos per precipitacions intenses entre aquesta tarda i primeres hores del matí de dissabte. Adeu a l’estiu.

El Meteocat preveu que, fins al migdia, el cel estigui parcialment o molt ennuvolat al litoral i prelitoral, la depressió central i el Prepirineu. A partir de llavors, creixeran les masses ennuvolades, sobretot al Pirineu, el Prepirineu i zones de muntanya del Pirineu. Al caure la tarda, la nuvolositat s’imposarà a tot el territori, especialment a la meitat occidental de Catalunya.

Al litoral i prelitoral sud s’esperen xàfecs intermitents, que a partir de la tarda podrien afectar qualsevol punt del territori. A última hora de la tarda, les pluges més intenses es registraran al Pirineu, el Prepirineu i el sector central del litoral i prelitoral. Al final del dia, les precipitacions podran ser localment fortes i acompanyades de tempesta. Una de les zones alertades per la Generalitat és l’àrea de Barcelona. La capital inicia aquest divendres a la tarda les festes de la Mercè.

Les temperatures mínimes no tindran grans canvis, tot i que la nuvolositat pot provocar un lleuger ascens de les màximes.

Notícies relacionades

Hi tornarà a haver bancs de boira o boirina en zones profundes de l’interior. El vent podria bufar amb força a la tarda a la costa, el sud de les comarques de Lleida i el sud del prelitoral.

La pluja no ens deixarà durant el cap de setmana. Dissabte hi tornarà a haver xàfecs durant la matinada i a la tarda. Diumenge, a poc a poc, les pluges es retiraran. Les temperatures registraran un important descens durant el dissabte.