Cicló «posttropical»

L’huracà ‘Danielle’ avança però perdrà força

La tempesta es desplaça cap al nord-est amb vents de 130 km/h

L’huracà ‘Danielle’ avança però perdrà força

EFE / NOAA-NHC

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’huracà ‘Danielle’, que apunta en la seva trajectòria cap a la península Ibèrica (tot i que afectarà el més probablement només com a borrasca) pot transformar-se aquest dijous en un sistema posttropical sobre l’Atlàntic nord.

‘Danielle’, el primer huracà de l’actual temporada de l’Atlàntic, «manté la seva intensitat» sobre aigües de l’Atlàntic nord, però «hauria de començar a debilitar-se i convertir-se en un cicló posttropical dijous» i continuar perdent força.

L’huracà no suposa actualment cap amenaça a terra de moment. Es troba a 1.010 quilòmetres al nord-oest de les Açores i presenta vents màxims sostinguts de 130 km/h (80 mph).

Es desplaça en direcció nord-est a una velocitat de 26 km/h (16 mph) i es pronostica que cap al final d’aquesta setmana experimenti un gir en sentit contrari a les manetes del rellotge, segons l’NHC, que també vigila el desenvolupament d’una àmplia àrea de baixa pressió en l’extrem est de l’Atlàntic.

‘Earl’

Earl’ es va convertir aquest dimecres en un huracà de categoria 2 al pujar els seus vents màxims sostinguts a 140 km/h (85 mph) al sud de les Bermudes, que està ja sota vigilància de cicló, mentre ‘Earl’ es troba ubicat 650 quilòmetres (405 milles) al sud de l’esmentat arxipèlag britànic a l’Atlàntic, que es troba sota vigilància, segons va informar el Centre Nacional d’Huracans (NHC) al seu butlletí de les 21.00 GMT.

L’huracà es desplaça cap al nord amb una velocitat de translació de 8 mph (13 km/h) i s’espera que giri cap al nord-nord-est aquesta nit «mentre accelera la seva marxa».

Notícies relacionades

Els meteoròlegs vaticinen que ‘Earl’ experimenti «un significatiu enfortiment en les pròximes 48 hores» i es transformi en un huracà més gran, és a dir, de categoria 3 o més en l’escala Saffir-Simpson, d’un màxim de 5.

S’espera que ‘Earl’ produeixi fortes marors i acumulats de pluja d’1 a 2 polzades (25 a 50 mm) a les Bermudes fins divendres.

Temes:

Huracans