Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui, dimecres 31 d’agost: pluges a gairebé totes les comarques

La Generalitat activa un avís per temps violent en comarques del litoral de Barcelona

El Meteocat preveu calamarsa, fort vent i la possibilitat d’esclafits

  • ¿Què és un esclafit?

  • ¿Què és el flaix de calor?

Temps a Catalunya avui, dimecres 31 d’agost: pluges a gairebé totes les comarques

METEOCAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de les intenses tempestes amb calamarsa registrades dimarts, Catalunya viurà avui dimecres, 31 d’agost, una jornada marcada de nou per la inestabilitat. Al matí, creuarà el territori un front de precipitacions, de sud-oest a nord-est. Es formaran xàfecs o tempestes. Paral·lelament, també a primera hora s’han format nuclis de precipitació just davant el litoral del Camp de Tarragona i el sud de Barcelona.

La Generalitat ha llançat aquest matí un avís per temps violent en comarques del litoral de Barcelona. El Meteocat preveu la caiguda de calamarsa amb diàmetre superior a dos centímetres, ratxes de vent que poden superar els 25 metres per segon i la formació d’esclafits i tornados.

A partir del migdia s’espera que les precipitacions quedin restringides el nord-est de Catalunya, el Pirineu i el Prepirineu, tot i que no es descarta que afectin també punts del prelitoral. Les precipitacions podran ser puntualment fortes, i sovint podran anar acompanyades de tempesta i calamarsa. La situació ha fet que la Generalitat hagi activat també un avís per intensitat de pluja, que al llarg del dia afecta gairebé totes les comarques.

El pas dels diferents fronts durant la jornada farà que el cel estigui molt tapat. Ha sigut precisament aquesta nuvolositat el que ha impedit que les temperatures mínimes hagin baixat com dimarts. La nit ha sigut tropical al prelitoral i a punts de l’interior i tòrrida (mínimes superiors als 25 graus) al litoral central i sud.

Notícies relacionades

Al marge de les ratxes que acompanyin les tempestes, el vent serà en general entre fluix i moderat.

El temps continuarà inestable, amb possibilitat de tempestes a pràcticament totes les comarques, fins entrat el cap de setmana.