Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui, dijous 18 d’agost: les pluges es retiren, tot i que continuaran presents fins divendres

Recomanacions de Protecció Civil davant el risc de precipitacions intenses aquests dies

Temps a Catalunya avui, dijous 18 d’agost: les pluges es retiren, tot i que continuaran presents fins divendres

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

De matinada el cel ha estat molt ennuvolat o tapat, sobretot al sector central del litoral i prelitoral, interior del quadrant nord-est i punts de la Catalunya Central. Durant el matí la nuvolositat minvarà, tot i que a partir de mig matí pot créixer la nuvolositat en punts de muntanya del terç nord que deixaran el cel mig o molt ennuvolat, localment tapat. Independentment, quedarà molt ennuvolat o tapat al llarg del dia al vessant nord del Pirineu.

Les pluges tendeixen a retirar-se de Catalunya, tot i que Protecció Civil manté vigent l’avís per precipitacions intenses les primeres hores d’aquest dijous.

De matinada s’han produït xàfecs al sector central del litoral i prelitoral, en punts del Pirineu i del quadrant nord-est. A partir de migdia s’esperen pluges aïllades i febles al Pirineu i el Prepirineu, sobretot l’oriental, i a altres punts del quadrant nord-est. Seran d’intensitat entre feble i moderada, si bé localment podran ser fortes. Sovint aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Notícies relacionades

Fins a les primeres hores de divendres s’espera, doncs, que les precipitacions (en més o menys quantitat) siguin la tònica general, tot i que de manera dispersa. De cara al cap de setmana, el sol tornarà a aparèixer, però les temperatures no es dispararan tant com anteriorment, tot i que l’estiu continuarà present.

Aquest dijous les temperatures continuaran estables, gairebé sense canvis. Tot i que en alguns punts les màximes i mínimes poden tenir un lleuger descens de manera generalitzada.