Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui, dissabte 6 d’agost: una altra jornada de sol i calor a primera hora i de pluges a la tarda

  • El dia més calorós de l’any ja té data: ¿Quan és a la teva ciutat?

  • L’alarmant predicció del meteoròleg Mario Picazo del que passarà a Espanya al final de l’estiu

Temps a Catalunya avui, dissabte 6 d’agost: una altra jornada de sol i calor a primera hora i de pluges a la tarda

Enric Foncuberta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sense arribar a estendre’s per tot el territori de Catalunya com va ocórrer ahir, per avui, dissabte 6 d’agost, tornem a repetir una situació meteorològica dividida en dos capítols totalment diferents.

Al matí regnarà el sol a tot Catalunya, excepte alguna franja de núvols situada al delta de l’Ebre. La temperatura en aquesta primera meitat del dia serà una mica inferior a la de divendres a la mateixa hora, ja que encara mantindrem la ressaca de les pluges del dia anterior.

Però serà un miratge perquè mentre el sol vagi marcant el cel els termòmetres aniran repuntant, tot i que ràpidament es veuran frenades en zones de muntanya per l’augment de la nuvolositat, que serà l’avançament d’un altre episodi de pluges amb força probabilitat de tempestes puntuals.

Notícies relacionades

Aquestes precipitacions afectaran el terç nord de Catalunya, especialment al sector central del Pirineu i el Prepirineu, tot i que també deixaran rastre al prelitoral i al ponent de Lleida.

Aquesta situació meteorològica tornarà a viure un capítol similar de cara a diumenge, tot i que s’espera que les pluges de tarda s’estenguin de nord a sud, sense afectar el litoral aquesta vegada.