Episodi canicular

Espanya s’endinsa en la que podria ser la seva segona onada de calor de l’any

Espanya s’endinsa en la que podria ser la seva segona onada de calor de l’any
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un maig amb un parell de dies amb temperatures més pròpies de juliol a tall d’avís, i un inici de juny d’inacabable agonia canicular ja anunciaven que aquest pròxim estiu seria un dels més calorosos dels últims anys i en aquests termes ens encaminem a un altre episodi de termòmetres en ascens que, depèn el que s’estengui, podria acabar per convertir-se en la segona onada de la calor de l’any.

Així ho testifica l’Aemet, que descriu els pròxims dies d’alça en les temperatura com «un episodi càlid que podria ser bastant prolongat». En el cas que arribés al cap de setmana del 16 i 17 de juliol, llavors ja es podria parlar d’onada de calor.

I és que «una dorsal d’altes pressions associada a aire càlid s’estabilitza sobre la península Ibèrica i les illes Balears i farà que les temperatures comencin a pujar de manera progressiva», ha indicat l’Aemet, on s’esperen màximes sobre els 35 ºC en la majoria del territori peninsular i les Balears, i amb pics de fins a 40 ºC a les valls del Tajo, Guadiana i Guadalquivir i alguns punts del nord de la península.

Les mínimes també patiran un ascens marcat i tocarà patir nits de calor insomne amb uns termòmetres que, en general, no baixaran dels 20 ºC i on poden folgadament superar els 25 ºC.

Sense ser temperatures rècord, i sense oblidar que les onades de calor són comunes en aquesta època de l’any, tal com apunta l’Aemet, la intensitat d’aquest alça de temperatures sí que serà bastant inusual a les Canàries i a tot l’oest peninsular.

Canàries s’avança a la primera onada de calor

La calitja d’origen africà arribarà a les illes Canàries aquest cap de setmana, cosa que comportarà el primer gran episodi de calor a l’arxipèlag d’aquest 2022.

Notícies relacionades

Amb una temperatura màxima que podria assolir els 40 ºC a les illes més orientals, serà també una setmana de nits de calor intensa, que es podrien moure en els termes de la nit tropical (20 ºC a 25 ºC) i fins i tot amb alguna nit tòrrida (per sobre dels 25 ºC).

En definitiva, tret de la possibilitat que dilluns i dimarts es frenin momentàniament, serà una setmana d’alça constant de les temperatures que no donarà un respir ni de dia ni de nit.