Previsió meteorològica

La calor serà la protagonista del temps a Catalunya els pròxims dies

En zones de l’interior de la província de Lleida i Tarragona es podria arribar als 30 ºC

La calor serà la protagonista del temps a Catalunya els pròxims dies

CARLOS MONTAÑÉS

2
Es llegeix en minuts

La primavera sempre s’ha associat a canvis meteorològics constants i fins i tot bruscos, amb dies de pluja i temperatures fredes i èpoques de sol i calor que acosten l’arribada de l’estiu.

Aquest 2022, sortint d’una DANA que ha regat les terres catalanes i que, al costat de les pluges de finals de març i tot l’abril, està parcialment resolent una sequera que a principis d’any aventurava un estiu crític en la gestió dels recursos hídrics, la previsió meteorològica per a les pròximes setmanes indica que la calor tornarà a ser la tònica, veurem si ja de manera definitiva.

Un cap de setmana ja càlid

Deixant ja gairebé enrere una DANA que ha marcat amb les seves constants precipitacions els dies previs, el cap de setmana es presenta amb una mica menys d’inestabilitat quant al cel, amb un sol que s’anirà imposant i on només s’esperen xàfecs, que poden ser localment forts, diumenge a la tarda al litoral i prelitoral de la província de Girona i el nord de la de Barcelona. Caldrà estar atents a les possibles tempestes en zones crítiques per a les pluges intenses com pot ser la comarca del Maresme.

No serà sorpresa comprovar com les temperatures superen fàcilment els 20 ºC a les zones més costaneres i els 25 ºC a l’interior, especialment a la província de Lleida.

30 ºC a mitjans de setmana

Notícies relacionades

Aquest alça de les temperatures seguirà en progrés els primers dies de la setmana vinent, on no es descarta que el termòmetre s’elevi fins a arribar als 30 ºC en zones de l’interior de la província de Lleida, inclosa la capital, i de la de Tarragona. També serà habitual contemplar pics de més de 25 ºC a l’interior de la província de Girona. A tot el sector més pròxim al mar, no obstant, les temperatures no despuntaran tant i les màximes es mouran entre els 20 ºC i els 25 ºC i al Pirineu les màximes es mouran entre els 15 ºC i 18 ºC.

El sol marcarà la tònica general a gairebé tot el territori de Catalunya, i les pluges quedaran restringides a generar-se a les tardes al llarg del Pirineu i, ocasionalment, a comarques de l’interior com el Berguedà, el Ripollès, Osona o el Solsonès.