S’esperen més nevades

La neu torna al Pirineu català un mes abans de la Setmana Santa

Les estacions tenen bones expectatives en l’última gran cita de la temporada

1
Es llegeix en minuts
EFE

La neu ha tornat aquest cap de setmana al Pirineu català un mes abans de l’última gran cita de la temporada, la Setmana Santa, així que milloren les perspectives després de molts dies d’anticicló.

Algunes instal·lacions han acumulat uns 25 centímetres de neu i s’esperen més precipitacions aquests pròxims dies, així que dominis que acumulaven tota la neu a la vista a les pistes ofereixen ara un paisatge blanc.

La campanya transcorria, en tot cas, amb bons resultats gràcies al temps favorable en les dues primeres dates clau, pont de la Constitució i Nadal, i a l’interès demostrat pels clients després de les restriccions de l’última temporada per la crisi sanitària.

Per estacions

Ara, aquestes noves precipitacions milloren fins i tot les perspectives de tancament al Pirineu de Catalunya, amb Baqueira-Beret com una de les estacions més beneficiades i que acumula en aquests moments fins a 235 centímetres de neu, amb tots els seus sectors oberts.

Masella presumeix de 25 centímetres de neu nova registrats el cap de setmana i preveu més precipitacions al llarg de la setmana que podrien deixar gruixos importants, especialment a les cotes altes.

La Molina es mou en xifres similars, Vallter 2000 va haver fins i tot de tancar dissabte la carretera d’accés pel temporal i Vall de Núria espera també més neu aquesta setmana.

Notícies relacionades

Espot va acumular 15 centímetres dissabte i entre cinc i deu en les últimes 24 hores.

Finalment, Port del Comte té més de 25 centímetres de neu acabada de caure i, com la resta, rep el temporal amb l’alegria de saber que, després de l’anticicló, les condicions tornen a ser favorables per arribar de la millor manera a la Setmana Santa.