Previsió meteorològica

Temps a Barcelona: ‘Blas’ començarà a deixar-se notar

  • El temps empitjorarà progressivament al llarg d’aquest dimarts

  • ‘Blas’, la primera gran borrasca de la temporada: ¿com la notarà Catalunya?

Temps a Barcelona: ‘Blas’ començarà a deixar-se notar

ROBERT RAMOS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Comença un canvi de temps a Barcelona. Aquest dimarts, 9 de novembre, anticiparà els primers efectes de la tempesta ‘Blas’, que a partir de dimecres es deixarà notar clarament. El matí serà fred de nou i els núvols aniran avançant a poc a poc. A la tarda, el temps empitjorarà clarament, amb molts núvols i vent fort de gregal. A la nit, el temporal de mar serà fort al litoral de la ciutat.

És precisament per l’estat del mar que l’Ajuntament de Barcelona ha activat en fase d’alerta el Pla bàsic d’emergència municipal pel mal estat del mar i ha barrat el pas als espigons i a les zones on trenquen les onades, segons ha informat el consistori.

Onades de 2,5 metres

Aquest pla s’activa en fase d’alerta quan hi ha avís de mal estat del mar, quan es poden donar amb una probabilitat alta onades de més de 2,5 metres i el litoral de la ciutat pateix els efectes del mar, convertint-se en un perill per a les persones o per destrosses al mobiliari.

L’Ajuntament de Barcelona recomana a la ciutadania que augmenti la precaució i eviti accedir a les platges i recorda la prohibició d’accedir als espigons de la platja i d’entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.

La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplegat en l’àmbit del litoral barceloní i barra el pas als espigons i les zones on trenquen les onades, per evitar riscos per a les persones.

Notícies relacionades

Per a dimecres s’espera que la situació empitjori, amb pluja, vent i mala mar.

Temes:

Tots Sants