Rècord de calor a Europa: la localitat italiana de Siracusa arriba als 48,7 ºC

Rècord de calor a Europa: la localitat italiana de Siracusa arriba als 48,7 ºC
1
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

El sud d’Itàlia patia aquesta setmana un pic de calor acompanyat d’incendis, especialment a Sicília i Calàbria, on un parc natural inscrit en la llista de la Unesco està amenaçat.

La península s’enfronta actualment a la seva setmana més calorosa de l’estiu, amb temperatures que superen els 48 graus a Sicília, a prop de la localitat de Siracusa. El servei meteorològic nacional ha informat que aquest dimecres s’ha trencat el rècord de la temperatura més alta mai registrada a Itàlia (48,5 graus el 1999 a Sicília), i el mercuri s’ha situat en 48,7 ºC a Siracusa.

S’esperava també que el termòmetre rondaria els 39-42 graus a Calàbria (la punta de la bota italiana), la Pulla (el taló de la bota) i Campània (regió de Nàpols).

A Calàbria i Sicília, els bombers han realitzat 300 intervencions en les últimes 12 hores, i set unitats Canadair s’han mobilitzat des de la matinada, van anunciar els bombers.

Durant diversos dies, les flames alimentades pel vent i la calor, han assetjat la Madònia, una zona muntanyosa pròxima a Palerm, la capital siciliana, i han destruït cultius, vivendes i edificis industrials.

El governador de Sicília, Nello Musumeci, ha demanat que es declari l’estat d’emergència nacional a la Madònia.

Notícies relacionades

A Calàbria, les flames amenacen el geoparc d’Aspromonte, reconegut per la Unesco, un conjunt de muntanyes, serralades i altiplans de gairebé 2.000 metres d’altura que s’alternen amb profundes valls que s’eleven sobre un fragment peninsular de la serralada dels Apenins, oferint un panorama espectacular de l’estret de Messina, Etna i les Illes Eòlies.

En els pròxims dies, s’espera que l’anticicló responsable de l’onada de calor que desconcerta Itàlia, encertadament anomenat Llucifer, es mogui cap al nord, on s’espera que les temperatures arribin als 39-40 graus a la Toscana (centre) durant el cap de setmana del 15 d’agost i al Laci (regió de Roma).

Temes:

Calor Itàlia