Previsions climàtiques

El cap de setmana porta fortes pluges a Catalunya

  • El Servei Metereològic de Catalunya adverteix que el mal temps i les precipitacions, que seran fins diumenge, aniran acompanyades d’un descens de temperatures

El cap de setmana porta fortes pluges a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’un dimecres plujós a l’interior de la comunitat, Catalunya es prepara per a la resta de la setmana, en què la borrasca ‘Lola’ deixarà una descens de temperatures acompanyat de grans xàfecs fins diumenge.

Durant els pròxims dies, Catalunya patirà intervals ennuvolats que s’estendran especialment sobre la meitat nord del territori. Les precipitacions s’estendran de forma generalitzada per tota la comunitat i podrien ser ocasionalment tempestes fortes

Divendres moderat

La predicció del Meteocat mostra un descens generalitzat dels termòmetres, que en punts del Pirineu i el Prepirineu occidental podrien situar-se fins a 2 graus i que aniran acompanyats de pluges ocasionals durant gran part del dia.

A la resta de Catalunya, especialment per les zones del litoral, prelitoral i centre, s’esperen petites pluges de caràcter moderat, que podrien derivar a tempestes més fortes a la tarda.

Les temperatures màximes també disminuiran lleument, oscil·laran entre els 15 i els 21 graus centígrads durant tota la jornada, mentre que la cota de neu girarà entorn dels 2.100 metres.

Cap de setmana tempestuós

Mentre que el mal temps de la borrasca ‘Lola’ seguirà divendres, el cap de setmana es veurà fortament marcat per les fortes precipitacions generalitzades i algunes gelades febles en diferents punts del Pirineu.

Dissabte s’esperen precipitacions que, tot i que acumularan poques quantitats d’aigua, s’aniran desplaçant de sud a nord amb xàfecs de diferents magnituds i amb alta possibilitat de tempestes localment fortes.

Notícies relacionades

Passat dissabte, de fortes precipitacions, per a diumenge s’espera alguna pluja dispersa a la meitat oriental amb probabilitat de tempestes més fortes i tampoc es descarta algun xàfec feble i aïllat en algun punt del Pirineu i del prelitoral a la tarda.

Les temperatures, si bé seran lleugerament més fredes durant el cap de setmana, es mantindran en la mateixa línia, amb pocs canvis en general fins al cap de setmana. Les mínimes, que segueixen en descens, podrien deixar alguna gelada feble en algun punt del nord de Catalunya, per la zona del Pirineu. La cota de neu se situarà entre els 1.300 i 1.600.