L’arribada d’una massa d’aire fred provocarà una caiguda de les temperatures i gelades aquest cap de setmana

Farà més fred de l’habitual en aquestes dates i dilluns el front continuarà escombrant la península, produint precipitacions generalitzades excepte en àrees del mediterrani, nevades en zones altes i vent intens

2
Es llegeix en minuts

L’entrada d’una massa d’aire fred pel nord provocarà un descens generalitzat de les temperatures i gelades en àmplies zones de l’interior peninsular durant aquest cap de setmana, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Aquest dissabte predominaran les altes pressions i les precipitacions tendiran a remetre al matí, predominant el cel poc ennuvolat. Les temperatures continuaran baixant a la meitat sud peninsular i les Balears, arribant a valors inferiors a l’habitual per a aquestes dates; i predominarà el vent de component nord, que serà fort a l’Empordà, Menorca i la desembocadura de l’Ebre.

Pel que fa a diumenge, l’Aemet avança que un front fred atlàntic, bastant actiu i amb forts vents associats, penetrarà per Galícia, augmentant la nuvolositat a la Península, amb precipitacions que s’estendran pel terç nord-oest i que poden acumular quantitats significatives a Galícia i l’àrea cantàbrica. Seran en forma de neu a partir d’uns 800/1.000 metres, amb cotes de neu més baixes al Pirineu.

Fort vent al nord i est peninsular

El vent, de component oest, creixerà diumenge a la Península i les Balears, i serà fort en àmplies zones del nord i est peninsular i a les Balears, amb intervals de molt fort a l’àrea cantàbrica. Les temperatures pujaran de forma generalitzada.

A les Canàries, un centre de baixes pressions en nivells alts, a l’oest de les illes, podria provocar precipitacions durant el cap de setmana a les illes occidentals, puntualment intenses. S’esperen vents de component est que podrien aportar calima a les illes orientals, tendint a restablir-se l’alisi al final de diumenge.

El dilluns 28 de desembre el front continuarà escombrant la península, produint precipitacions generalitzadesexcepte en àrees del mediterrani, nevades en zones altes i vent intens. Les temperatures nocturnes pujaran de forma significativa.

No obstant, a partir de dimarts, el temporal de vent anirà disminuint gradualment, girant a component nord-oest, segons les previsions de l’organisme estatal.

Pluges persistents

Notícies relacionades

Les precipitacions podran ser persistents durant els següents dies a l’extrem nord-oest peninsular i el litoral cantàbric. És probable que també es produeixin, amb caràcter feble i ocasional, en altres àrees del vessant atlàntic i les Balears: dimarts, al sistema Central, serres orientals andaluses, Balears, Estret i Melilla; i els següents dies, de manera encara més feble i dispersa, a algunes zones de l’interior peninsular, el Pirineu i les Balears.

Les temperatures baixaran dimarts, i es mantindran posteriorment sense grans canvis. A les Canàries, tot i que amb incertesa, seran probables encara les precipitacions a les illes de més relleu, amb tendència a mantenir-se el règim d’alisis.