Les pluges a Catalunya provoquen una columna d'aigua a Castelldefels

Els efectes de la DANA arriben aquest dijous a les Balears, Catalunya, el País Valencià, Múrcia i la meitat est d'Andalusia

tornado / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tot i que el gruix de les pluges i precipitacions no arribarà a Catalunya fins dijous i divendres, els efectes de la depressió aïllada en nivells alts (DANA) que ha entrat aquest dimarts i dimecres a la península Ibèrica es comencen a notar a les terres catalanes.

Aquest dimecres a la tarda s’ha format una columna d’aigua  des del mar –el que es coneix com a mànega– a la platja de Castelldefels (Baix Llobregat) durant les últimes hores de llum diürna, provocada per un petit xàfec sobre la localitat costanera.

El remolí de vent, semblant a un tornado, que ha tingut lloc a sobre del mar ha arribat a tocar la superfície de l’aigua, no així el terra.

Pluges a la costa mediterrània

Notícies relacionades

Les pluges que es produeixin dijous tindran el seu origen en els vents humits de l’est que bufaran provinents del Mediterrani i que afavoriran la formació de precipitacions torrencials a les Balears, Catalunya, el País Valencià, Múrcia i la meitat est d’Andalusia.

En alguna d’aquestes regions es podrà arribar als 100 litres per metre quadrat en 24 hores o 48 hores. El meteoròleg José Antonio Maldonado preveu que la situació segueixi fins dissabte, però avisa de la importància d’estar «a l’aguait» perquè els models mostren una altra «profunda» borrasca a l’Atlàntic que es desplaça cap a l’est amb moviment erràtic i que dimarts o dimecres de la setmana vinent podria estar centrada al nord de les Canàries o del cap de San Vicente.