PREVISIÓ

El febrer portarà un estiuet en ple hivern

S'espera que les temperatures superin els 25 graus en alguns punts

Les gelades tornaran a bona part d'Espanya a partir de dimarts

zentauroepp51509708 playa diciembre200131131153

zentauroepp51509708 playa diciembre200131131153 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El gener donarà pas al mes de febrer amb un ascens tèrmic poc habitual per als primers dies d’aquest mes hivernal, ja que s’espera que els termòmetres ascendeixin entre 5 i 15 graus per sobre del normal i que s’arribi a màximes de 25 graus centígrads (25 ºC), fins i tot a l’extrem nord, i mínimes que en la majoria dels casos no baixaran de 10 ºC, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

La causa d’aquest «estiuet en ple hivern», que deixarà temperatures a què no s’arriben cada dia a l’estiu en punts com Gijón (Astúries) és un anticicló que està centrat al nord de l’Àfrica, al qual se suma l’arribada d’una massa d’aire subtropical que elevarà les temperatures, ha explicat a Europa Press el portaveu de l’Aemet, Rubén del Campo.

Aquesta situació provocarà que des d’aquest divendres fins dilluns o dimarts a tot Espanya es podrà parlar de calor, amb temperatures «molt per sobre» de les normals per a principis de febrer, sobre tot dilluns, quan s’arribarà a «el pic de calor».

A Barcelona, des de divendres a dimarts rondaran entre els 19 i els 21ºC de màxima i mínimes d’entre 11 i 13ºC. 

A Madrid no seran tan altes , divendres s’esperen 14 ºC de màxima i 9 ºC de mínima; dissabte, 17 ºC de màxima i 12 ºC de mínima; i diumenge i dilluns, 17 ºC de màxima i 8 ºC de mínima. 

Dimarts torna el fred

Notícies relacionades

Del Campo ha avançat que més enllà d’aquest període, sembla que entre dimarts i dimecres hi haurà una baixada «generalitzada» i especialment dijous tornaran les gelades bastant extenses en els dos altiplans i, en general a l’interior. Les temperatures màximes descendiran fins a 16 ºC de dilluns en 48 hores a nombroses zones, i ha posat d’exemple Terol, on dilluns tindran 23 ºC de màxima; dimarts descendiran a 15 ºC i dimecres la màxima no passarà de 7 ºC.

«És un descens de més de 15 ºC en dos dies», ha afirmat el portaveu, que no creu que el descens tèrmic arribi acompanyat de precipitacions abundants, sinó que restringeix les pluges i la neu a l’extrem nord. En aquest sentit, ha dit que dimarts i dimecres pot nevar a partir de 400 o 500 metres a l’extrem nord, per sobre de l’Ebre.