A COTES BAIXES

Una nova onada de fred deixarà nevades a partir de divendres

La borrasca preveu temperatures del gener dos mesos abans

zentauroepp47347932 a dog frolics in the fresh snow during the waning days of wi190314193527

zentauroepp47347932 a dog frolics in the fresh snow during the waning days of wi190314193527 / Robert F Bukaty

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una massa d’aire molt fred procedent de latituds altes amenaça d’arribar a la península a partir del pròxim divendres i de deixar temperatures molt baixes i nevades copioses en cotes baixes. La previsió és de temperatures entre 5 i 10 graus centígrads més baixes del que és habitual, més pròpies de les dates nadalenques, de finals de desembre o principis de gener, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

El portaveu de l’AEMET, Rubén del Campo, ha apuntat a Europa Press que «dijous arriba l’hivern de veritat», amb pluges al Cantàbric, nevades a partir de 800 o 900 metres i una cota baixa que deixarà fins a 30 centímetres de neu especialment a la serralada cantàbrica i acumulacions importants també als sistemes Central i Ibèric i al Pirineu.

Notícies relacionades

A més, les temperatures descendiran «molt» fins a situar-se en valors «clarament més baixos» del que és habitual, amb gelades «generalitzades» en bona part de l’interior i temperatures molt baixes, que afegides al vent provocaran una sensació tèrmica molt freda. A Barcelona ciutat, per exemple, s’esperen a partir de divendres mínimes de 4 graus i màximes de 12. 

Aquesta borrasca deixarà pluges a la major part d’Espanya, excepte a Llevant, València, Múrcia i Almeria, on no se n’esperen. Les més intenses i persistents es produiran a Galícia i a les comunitats cantàbriques. La cota de neu aquell dia baixarà a uns 900 metres a la meitat nord; a uns 1.000 o 1.100 metres, al centre, i a uns 1.300 metres, al sud.