PREVISIÓ METEOROLÒGICA

¿Quin temps farà a la tardor del 2019 a Espanya?

La predicció de l'Aemet indica que les temperatures seran superiors a les habituals en l'últim trimestre de l'any

otoo-hojas

otoo-hojas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tardor comença oficialment eldilluns 23 de setembre a les 9.50 hores, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), i les temperatures previstes seran més altes de l’habitual.

L’avanç de la predicció estacional provisional a Espanya amb la limitada informació disponible a data d’avui procedeix de predictors empírics i models numèrics que per a l’octubre, novembre i desembre troben una probabilitat més gran «que la temperatura mitjana es trobi al tercil superior a la Península i les Balears», ha informat l’Aemet.

Notícies relacionades

Així, la tendència del temps previst per als tres mesos de tardor indica que hi ha una probabilitat més gran que la temperatura abasti valors superiors als normals a la Península i les Balears considerant, com sempre, un període de referència de 1981 al 2010.

L’escenari més probable és que la temperatura mitjana estigui, almenys, gairebé 0,6ºC per sobre del que és habitual, tot i que en algunes zones, especialment del nord-oest peninsular, Sistema Central, Montes de Toledo, Subbètica i sud del Sistema Ibèric, aquesta anomalia càlida pot arribar pràcticament a 1ºC.