El cap de setmana millorarà

L'onada de fred polar d'Europa arriba a Espanya

El dia més intens quant a caiguda de les temperatures s'espera que sigui aquest dijous

hgir9evuj1wysoj3nlx8551100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La irrupció d’una massa d’aire fred amb nevades a Escandinàvia, la part central i l’est d’Europa i zones del Mediterrani arriba a Espanya aquest dimecres entrant per Catalunya, on s’espera que aquest dijous les temperatures descendeixin de manera notable. El temporal va arrencar dilluns i està oferint notables nevades que estan arribant a deixar gruixos d’entre 20 i 50 centímetres de neu a molts llocs. Àustria, Alemanya, i Suïssa són alguns dels països afectats.

A Espanya l’onada de fred entra aquest dimecres per Catalunya i farà que les temperatures es desplomin i que geli com no ho havia fet fins ara aquest hivern, perquè els termòmetres baixaran fins a -10 graus centígrads. Els plans per vent (Ventcat) i per fort onatge (Procicat) de Protecció Civil estan en prealerta. Hi ha previstes ratxes fortes al Pirineu, a les Terres de l’Ebre i part de Tarragona durant dimecres. Dijous la situació també afectarà la Catalunya Central.

Segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), els vents de component nord facilitaran l’entrada a la Península d’una massa freda d’aire polar i, tot i que al principi aquest episodi fred serà relativament humit, aviat canviarà a un caràcter més sec, de manera que deixarà molt fred i poca neu.

El portaveu de l’Aemet, Rubén del Campo, ha precisat a Europa Press que en aquest episodi les temperatures màximes al nord i el Mediterrani estaran entre 5 i 10 graus per sota de les temperatures normals per a aquestes dates i les mínimes rondaran aquests nivells a "pràcticament tot el país".

Notícies relacionades

A Catalunya l’episodi més fred serà aquest aquest dijous i continuarà divendres. A partir d’aquesta nit, informa el Meteocat, començarà a baixar progressivament la temperatura. La previsió és que remunti el cap de setmana.

També hi ha avisos per forts vents i mal estat del mar. La Generalitat ha activat la prealerta del Ventcat davant la previsió de fortes ratxes especialment aquest dimecres al Pirineu, el Prepirineu, les Terres de l’Ebre, Tarragona i l’Empordà.

Temes:

Hivern Fred