L'HIVERN JA ÉS AQUÍ

Una massa d'aire polar portarà una onada de fred a partir de dimecres

En algunes zones d'Espanya els termòmetres baixaran fins als 10 sota zero i les màximes tot just superaran els 5 graus

rjulve36936502 valencia 19 1 2017 sociedad  ola de fr o  la agencia estatal181024122711

rjulve36936502 valencia 19 1 2017 sociedad ola de fr o la agencia estatal181024122711 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 L’entrada d’una massa d’aire polar a partir de dimecres pel nord-est de la Península amb vents de component nord provocarà un descens de les temperatures en extenses zones, que al llarg de dijous i divendres abastarà la resta peninsular i les illes Balears.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), l’episodi serà relativament humit al principi, però anirà canviant a un caràcter més sec, la qual cosa provocarà una baixada generalitzada dels termòmetres, gelades en àrees extenses i neu en cotes entorn dels 400 metres, tot i que no es preveuen grans precipitacions.

Els termòmetres descendiran als altiplans i zones altes per sota dels cinc graus sota zero, i fins i tot per sota dels deu graus sota zero de forma local.

Quant a les temperatures diürnes, no es preveu que pugin dels cinc graus a l’interior de la meitat nord gràcies a l’aire fred, unit al vent, que provocarà una sensació tèrmica encara més baixa, segons l’Aemet.

En l’àrea mediterrània, dijous l’atmosfera s’anirà inestabilitzant per guanyar estabilitat al llarg de divendres i dissabte.

El vent de component nord portarà des de dimecres –i probablement fins divendres– aire molt fred sobre la Península i les Balears.

Hi haurà cerç a la vall de l’Ebre i vent de tramuntana al nord-est de Catalunya i nord de les Balears, on tindrà intensitat forta.

Tot i que no es preveuen precipitacions d’importància, és probable que la cota de neu se situï entorn dels 400 metres, o de forma ocasional en cotes més baixes.

Al Cantàbric oriental i la cara nord del Pirineu es pot produir alguna nevada, mentre que a les Balears i els litorals de sud-est i d’Alborán s’esperen dijous precipitacions que tendiran a anar remetent divendres.

les Balears, és probable alguna nevada per sobre dels 400-600 metres.

Notícies relacionades

L’Aemet preveu una recuperació de les temperatures dissabte, especialment de les diürnes; no obstant, el vent es mantindrà el cap de setmana a l’Ebre i les Balears, però amb tendència a disminuir.

Per als següents dies és probable que l’atmosfera torni a l’estabilitat amb cel poc ennuvolat i absència de precipitacions en la major part del país, segons l’Aemet.