BAIXADA DE TEMPERATURES

L'onada de fred porta les primeres nevades al Pirineu català

Aquest cap de setmana han començat els primers símptomes de l'hivern

foto 3166003

foto 3166003 / ORIOL BOSCH

1
Es llegeix en minuts
EFE

 L’arribada de l’onada de fred àrtic a Catalunya ha deixat avui les primeres nevades alPirineu català, especialment a cotes altes de la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà, on ara per ara s’han acumulat més de deu centímetres de neu.

En concret, les estacions automàtiques han mesurat gruixos de 13 centímetres al Port de la Bonaigua, a 2.266 metres d’altura, i 11 centímetres a Certascan, a 2.400 metres.

Catalunya s’ha despertat avui amb el pas d’un front que es desplaça d’oest a est i que ha implicat núvols i pluges a gairebé totes les comarques, així com les primeres nevades a l’alta muntanya, que poden arribar a cotes de 900 metres al final del dia.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), fins que aquest front no creui no acabarà de baixar la temperatura a nivell del mar.

Remissió de les temperatures durant diumenge

Notícies relacionades

Les precipitacions tendiran a remetre a partir del matí de diumenge, si bé al Pirineu podrien continuar durant la tarda amb caràcter més feble i ocasional.

Les temperatures de diumenge seran significativament baixes per a l’època, amb màximes que es quedaran entorn dels 14 o 16 graus al litoral, deu graus menys que les actuals, mentre que seran d’entre 7 i 12 graus en gran part de l’interior i d’entre 4 i 8 graus a les valls del Pirineu.