Una espanyola damnificada pel 'Leslie': "Vaig haver de trencar el sostre per no ofegar-me"

wqwpo39dsvfgny2ufi0f441100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Evelina García es va despertar sense saber gaire bé si continuava somiant. De la planta baixa de casa seva pujava l’aigua com ho fa en un vaixell que s’enfonsa. La riuada causada pel 'Leslie' dilluns passat va arrasar la seva casa i totes les que eren al costat del riu. Tampoc va aguantar el pont. Cotxes aixecats, amuntegats, completament aixafats; carreteres destrossades com a dentades al sud de França arran de la tempesta tropical.

Tot és un gran trencaclosques, res del que ha quedat sencer és al seu lloc. I els veïns recullen les seves pertinences com qui treu les escombraries. Els equips de rescat continuen buscant per terra, mar i aire les tres persones desaparegudes. Al seu voltant, cada racó, cada objecte parla d’una gran absència.

El pas del 'Leslie' pel sud de França

Després del seu pas per Portugal i Espanya, la tempesta‘Leslie’va deixar el seu rastre dilluns passat alsud de França, on va provocar almenys 11 morts11 morts i va obligar els bombers a fer més de 250 intervencions. També hi va haver una desena de ferits. El president francès, Emmanuel Macron, va expressar "l’emoció i la solidaritat de tota la nació" amb les víctimes.

Notícies relacionades

El departament més afectat per les intenses pluges va ser el de l’Aude, a causa d’una crescuda del riu del mateix nom sense precedents des del1891. En poques hores va caure la mateixa quantitat d’aigua que en tres mesos de precipitacions, i les ratxes de vent de fins a 100 quilòmetres per hora van agreujar les inundacions.

Les poblacions més durament colpejades pel ‘Leslie’ van serCarcassona, Concas d’Orbièl, Argon, Berriac, Trèbes, Flora, Vilagalhenc, Vilamostausson i Vilalièr.