METEOROLOGIA

Alerta per vent i onades de fins a 4 metres al litoral català

Protecció Civil aconsella el tancament dels accessos a espigons i esculleres

zentauroepp36993204 gra046  barcelona  22 01 2017   oleaje en la playa de la bar180925134031

zentauroepp36993204 gra046 barcelona 22 01 2017 oleaje en la playa de la bar180925134031 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dimarts l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per la previsió de temporal marítim a tot el litoral català, amb mar de fons de component est i fort onatge de més de quatre metres.

Segons ha informat en un comunicat, es preveu que el temporal es prolongui fins aquest dimecres a la nit, i s’ha recomanat als ajuntaments de costa que tanquin els accessos als espigons, esculleres i altres accessos al mar que puguin resultar perillosos.

En vista d’aquesta previsió, Protecció Civil recomana anar molt amb compte a la ciutadania a les zones portuàries, espigons i al realitzar activitats a prop de la costa, i demana respectar les restriccions d’accés que es realitzin de manera preventiva.

El Ventcat, també activat

Notícies relacionades

Així mateix, ha activat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (Ventcat) davant de la previsió que, fins a la nit d’aquest dimecres, hi puguin haver ratxes de vent de més de 70 quilòmetres per hora al litoral i prelitoral central, zones de la Catalunya central i Lleida.

Protecció Civil demana precaució en els desplaçaments i en les activitats a l’aire lliure per la possibilitat de caiguda de branques, arbres i elements estructurals.

Temes:

Temporals