La forta tempesta deixa negada part de Barcelona i afecta tres línies de metro

Els pluviòmetres al centre de Barcelona han arribat a recollir fins a 86 litres per metre quadrat

El xàfec causa problemes a les línies L-1, L-2 i L-3

0322h-tormenta-miramar / periodico

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

Sembla que el mateixThor hagi estat gravant la nova entrega de Los Vengadores Infinity War aquest dijous a la matinada a Barcelona, on una forta tempesta ha deixat 40 litres per metre quadrat en menys de 30 minuts. En alguns barris, com el Raval, els pluviòmetres han recollit 86 litres per metre quadrat (75 en mitja hora), una quantitat de pluja que ha convertit els carrers en autèntics rius. La circulació s’ha vist afectada en tres línies del metro i, en el conjunt de Catalunya, Protecció Civil ha comptabilitzat 383 trucades i 268 incidències.

Els Bombers de Barcelona han hagut d’efectuar 180 sortides entre les quatre i les set del matí, moment en què s’ha desactivat el pla d’emergències. Gran part de les actuacions s’han produït als districtes de Sants-Montjuïc, l’Eixample i Sant Martí, segons han explicat fonts municipals. La majoria han sigut incidències relacionades amb filtracions en sostres, inundacions de baixos i algun despreniment de sostre, cap de gravetat. La Filmoteca de Catalunya s’ha vist obligada a suspendre les sessions d’aquest dijous i el Museu Marítim tampoc ha pogut obrir al públic.

Diversos usuaris de Twitter han gravat vídeos amb les voreres i els baixos inundats:

A principis de juny, el Raval també va ser l’escenari d’una altra tromba d’una força similar: llavors van caure 17 litres en tan sols 10 minuts.

També al Paral·lel, la tempesta ha descarregat amb força: 

Les intenses pluges s’han registrat pels volts de les tres del matinada, i han anat acompanyades d’un espectacular aparell elèctric.

Multitud de llampecs han il·luminat el cel de nit. En total, segons el Meteocat, han caigut 44.805 llamps, dels quals 572 han caigut dins de Catalunya (134 al Barcelonès, la comarca més afectada).

Importants afectacions al metro

El diluvi ha provocat afectacions importants en les línies L-1, L-2 i L-3. A les 8.30 hores la circulació havia recuperat la normalitat en alguns punts que s’havien vist afectats per l’aigua. No obstant, al migdia els trens de l’L-3 que circulaven en sentit Zona Universitària seguien sense parar ni a Paral·lel ni a Poble Sec per les filtracions d’aigua. Al seu torn, en la parada d’Espanya hi havia dos accessos tancats i en un vestíbul de Santa Eulàlia i de Liceu tampoc es permetia el pas. TMB confia que aquest mateix dijous quedin solucionades totes les incidències.

metro-paralel / periodico

A l’estació de Sant Antoni de la mateixa línia encara hi ha un dels accessos tancats, però el servei de transport funciona amb normalitat.

A l’L-1 del metro hi ha hagut afectació en el servei en el tram entre la Torrassa i Espanya per "acumulació d’aigua a la via".

L’estació de Santa Eulàlia té un accés tancat i la d’Espanya té els accessos d’'exposició' inhàbils, així com l’enllaç amb els ferrocarrils, tot i que el servei funciona amb normalitat.

Zones sense llum

El xàfec també ha provocat talls de llum en l’il·luminat urbà, així com en cases particulars.

noche-de-tormenta-en-barcelona / periodico

Cap a les sis del matí ja no plovia, ja que la tempesta s’ha desplaçat cap al nord de les illes Balears.

Notícies relacionades

En les pròximes hores, no obstant, caldrà recórrer al paraigua de nou a la capital catalana. Això sí, no s’espera la mateixa intensitat que aquesta nit ha despertat molts habitants de la ciutat.

Lleugera baixada del termòmetre

El xàfec ha fet que baixés la temperatura, que està entre els 19 i els 20 graus a Barcelona. No obstant, cap al migdia, amb les estones de sol, pot pujar fins als 27 graus.

Temes:

Pluges