Mal temps

La pluja inunda els carrers de Sitges

A la tarda s'esperen precipitacions pràcticament a tot Catalunya

lluvia-en-sitges

lluvia-en-sitges
776817f7-9897-4c0d-90c4-943fe7a71fe2-hd-web

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Carrers inundats i locals amb acumulació d’aigua. És la imatge de Sitges del matí d’aquest dimecres, quan els Bombers de la Generalitat han rebut desenes d’avisos i han hagut de rescatar tres persones, dues atrapades en un ascensor i una a l’interior del seu vehicle, mentre que algunes escoles han suspès les classes. També ha rebut trucades de veïns de Calafell.

La tempesta, acompanyada d’aparat elèctric, ha descarregat aquest matí entre les comarques del’Alt Penedès i el Garraf, i ha deixat més de 48 litres d’aigua per metre quadrat en localitats com Sant Pere de Ribes. Després les precipitacions han descarregat al Baix Llobregat, Barcelonès i el Maresme. La previsió és que a la tarda plogui al Penedès, altre cop al Garraf i al Vallès, segons Protecció Civil, que ha activat la prealerta de l’Inuncat.

Nombrosos veïns de Sitges han penjat fotos de les inundacions. Com aquestes:

Notícies relacionades

El Servei Meteorològic de Catalunya ha advertit de la possibilitat que caiguin més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores a l’Anoia, la Conca de Barberà, Alt Camp, el Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat.

A més, a partir del migdia, es poden registrar més de 20 litres per metre quadrat en mitja hora a pràcticament tot Catalunya, tot i que a la nit serà més probable a les comarques del litoral i prelitoral.