Segueix l'anticicló

¿Quin temps farà per Sant Jordi?

Les previsions anuncien una jornada calorosa i assolellada amb algun plugim a la tarda al Pirineu

Roses preparades per Sant Jordi.

Roses preparades per Sant Jordi. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dia abans de la celebració de Sant Jordi, els mapes semblen clars i no fan témer que el mal temps desllueixi una jornada habitualment inestable, ja que cau enmig de la primavera: brillarà el sol i farà calor. L'anticicló primaveral que fa dies que fa pujar les temperatures i les deixa més altes del normal seguirà, encara que els núvols també faran acte de presència, principalment a les zones de l'EbrePonent i el Pirineu. Però això serà principalment cap a la tarda.

El predomini, en general, serà el sol, sobretot a la costa de Girona i a les comarques de Barcelona i Tarragona. I un altre punt a favor per disfrutar d'una jornada climatològicament tranquil·la és que no hi ha previstos forts vents, de manera que les parades de llibres i roses no se'n veuran afectades. A Barcelona, per exemple, el vent bufarà feble, amb ratxes de poc més de 20 quilòmetres per hora.

Notícies relacionades

Les altes temperatures podran continuar entre el migdia i la tarda, i se situaran per sobre dels 25 o 27 graus, o fins i tot els superaran en zones com la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre. A la costa els termòmetres marcaran entre 22 i 25 graus. A la tarda i a la nit, la situació canviarà i podran créixer nuvolades i ploure al Pirineu i en punts aïllats del Prepirineu.

Aquestes són les previsions del Meteocat i l'Aemet: