Inestabilitat meteorològica

Un home mor al caure d'un balcó pel vent a Calafell

El vendaval arrenca els sostres de les casetes de la Fira de Reis de la Gran Via de Barcelona

Protecció Civil avisa del risc de vendavals pràcticament a tot el litoral de Barcelona i Tarragona

Els comerciants de les parades de la Fira de Reis de Gran Via han hagut de recollir corrent les seves pertinences. / Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home de 56 anys ha mort al precipitar-se al buit des del balcó del seu domicili mentre reparava una finestra com a conseqüència del fort vent a Calafell (Baix Penedès), ha informat Protecció Civil. 

La Direcció General de Protecció Civil ha activat una alerta per forts vents per a aquest dimecres a Catalunya. La previsió és que se superin els 70 quilòmetres per hora en diversos punts del litoral prelitoral de BarcelonaTarragona i les Terres de l'Ebre encara que a primera hora del matí ja s'han registrat ratxes de 107,6 al Vallès Oriental; 96,5 al Ripollès o 86 quilòmetres per hora al Montsià, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).

Protecció Civil ha reiterat els consells per evitar situacions de perill, com assegurar portes, finestres i tendals o retirar portatestos o altres objectes mòbils. Aquest ha sigut el cas de les parades de la Fira de Reis de la Gran Via, on la força del vent ha arrencat els sostres de diverses casetes:

Les destrosses a la fira nadalenca han obligat a tallar el trànsit de la Gran Via entre els carrers de Comte d'Urgell i Casanova, tant per al trànsit rodat com per alss vianants. Quatre dotacions dels Bombers han revisat la resta de parades, per comprovar que no hi havia risc.

67 avisos fins al mig matí

Fins a les 12.30 hores, els Bombers de la Generalitat havien rebut 186 avisos per incidències, la majoria d'ells a les comarques de Tarragona.

Entre els consells dels serveis d'emergència hi ha que, una vegada al carrer, s'evitin les zones boscoses o parcs, ja que el vent podria desprendre branques i vegetació. Al volant, circular amb precaució per si de sobte apareixen obstacles a la carretera o al carrer, així com moderar la velocitat i ser caut als avançaments.

A la situació d'alerta per vent s'hi sumen igualment avisos de risc per nevades mal estat del mar a Catalunya, ha informat el Meteocat. Aquestes previsions s'han anat modificant amb el pas de les hores i se circumscriuen al pas de la borrasca 'Bruno', que a la resta de la Península ja compta amb diverses incidències. Els serveis de protecció civil han avisat que en les pròximes hores s'aguditzaran les seves conseqüències, ja sigui en forma de vent o nevades.

Dos avions, obligats a tornar

Notícies relacionades

El trànsit aeri també s'ha vist afectat per les inclemències meteorològiques. Un vol procedent de Barcelona ha hagut de tornar al seu lloc d'origen aquest dimecres, i un altre amb destí Madrid ha sigut cancel·lat a l'aeroport de Loiu, pels forts vents que es registren a Euskadi.

L'alerta groga pel temporal va obligar dilluns a cancel·lar quatre vols que tenien previst prendre terra a La Paloma, a Bilbao, i dos més s'han desviat.