Calor i sol: així serà el temps aquesta Setmana Santa

Les temperatures seran més altes del normal fins Dijous Sant

 

  / EFE / MANUEL BRUQUE

2
Es llegeix en minuts

Un potent anticicló centrat al canal de la Mànega i una petita baixa al golf de Cadis portaran un temps estable a la major part d'Espanya durant els primers dies del període vacacional de Setmana Santa, ja que entre aquest divendres i dimecres de la setmana que ve brillarà el sol i farà més calor del normal, amb més de 20 graus a tot Espanya excepte a les zones de muntanya i temperatures que vorejaran els 30 graus a l'oest d'Andalusia.

El portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Rubén del Campo, ha assenyalat que "sembla que en la primera part de la Setmana Santa hi haurà temps estable i temperatures altes per a l'època. Les precipitacions, si n'hi ha, no serien quantioses i amb més probabilitat al sud-est peninsular".

Del Campo ha comentat que l'estabilitat meteorològica s'imposarà fins dimecres i ha precisat que encara hi ha "incertesa" en la predicció a partir de Dijous Sant.

A més, ha indicat que les temperatures pujaran de forma generalitzada. "S'observaran valors per sobre dels habituals per a l'època en bona part del país, especialment al nord i l'alt Ebre", ha apuntat. "A partir de dissabte, exceptuant les zones altes, pràcticament tot el país estarà per sobre de 20 graus", ha afegit.

DE DIVENDRES A DIUMENGE

El temps a la península i les Balears entre aquest divendres i diumenge que ve estarà caracteritzat per una situació d'estabilitat general. Prevaldrà el cel clar o poc ennuvolat, amb alguns intervals de núvols baixos al voltant de l'Estret, el litoral d'Alborán i el sud-est peninsular. En zones muntanyoses del terç nord s'espera nuvolositat d'evolució, més abundant diumenge i sense descartar-se algun xàfec aïllat. 

 

Les temperatures diürnes arribaran a valors més alts que els normals per a aquestes dates i superaran els 25 graus a les valls dels grans rius (Duero, Ebre, Guadalquivir, Guadiana i Tajo), i anirà disminuint el vent fort de llevant al voltant de l'Estret. A les Canàries, el vent girarà des de component nord divendres a component oest diumenge. Aquest flux d'aire humit donarà lloc a núvols baixos al nord i oest de les illes, encara que no deixaran precipitacions. Les temperatures seran relativament fresques durant aquests dies a l'arxipèlag.

DE DILLUNS A DIMECRES

D'altra banda, dilluns que ve predominarà el cel poc ennuvolat, amb núvols de tempesta en zones muntanyoses del terç nord peninsular, on no es descarta algun xàfec, i àrees de núvols baixos matinals en zones del Cantàbric i l'Estret. Les temperatures baixaran durant el dia al nord de Galícia i el Cantàbric, i pujaran a la resta del país, i bufaran intervals de vent fort a l'Estret.

Dimarts i dimecres de la setmana que ve és molt probable que la península i les Balears es mantinguin sota la influència de les altes pressions, amb temps estable i sense precipitacions, encara que amb una petita probabilitat de pluges febles a l'àrea cantàbrica oriental, el Pirineu occidental i l'oest de les Canàries.

DIJOUS SANT I DIVENDRES SANT

Notícies relacionades

Pel que fa a Dijous Sant, encara que augmenta la incertesa en la predicció, l'escenari més probable és que continuï el temps estable. A partir de divendres és més difícil predir l'evolució atmosfèrica i hi ha diferents escenaris possibles.

Per això, no es descarta per al final de la Setmana Santa l'aparició d'alguna pluja en diverses zones de la península, amb més probabilitat, encara que moderada, a l'extrem nord peninsular. Contràriament, la probabilitat que plogui al terç sud i a les Balears és molt baixa. A les Canàries hi ha possibilitat de precipitacions al nord de les illes de més relleu.